top of page
Featured Posts

Zápis ze zasedání OV dne 8.6.2015

Přítomni: pp. Vladislav Alt, Kateřina Stařinská, Ing. Radim Dvořák, Iva Brandejsová, Pavla Stříteská, Ing. Petr Brandejs, Pavel Palacký, Pavlína Mikulenková

1. V zápise ze dne 7. 4. 2015 v bodě 1, jsme žádali o umístění odpadkového koše u lavičky na panských lukách. Bylo předáno TSM NJ, ale doposud se tak nestalo.

2. V zápise ze dne 7. 4. 2015 v bodě 3, jsme upozorňovali na vyvrácenou ceduli s označením zastávka, doposud nebyla opravena.

3. V zápise ze dne 7. 4. 2015 v bodě 5, jsme navrhovali úpravy tabule na cyklostezce, na které by si cyklisté mohly přečíst něco o Bludovicích (a ne o Novém Jičíně, který je už 3 km za nimi). Navrhujeme, aby stávající tabule v Bludovicích byla přemístěna na začátek cyklostezky do NJ a v Bludovicích byla umístěna nová. Nutné budou i drobné úpravy ostatních tabulí, na kterých je v dolní části na trase místo Bludovic chybně napsán Nový Jičín.

4. Aby byla cyklostezka ku prospěchu i pěším občanům Bludovic, rádi bychom nechali změnit dopravní značení „Cyklostezka“ mezi mostem u kaple a mostem u p. Janyšky, na značení „Stezka pro pěší a cyklisty“. Počet chodců je minimální, ale umožní jim to dostat se bezpečně na autobusovou zastávku naproti Fojtství. Výhrady ohledně šíře stezky odmítáme, chodník vedoucí kolem fotbalového hřiště je ještě užší a povoluje vstup chodcům i cyklistům. Připomínáme, že to byli občasné Bludovic, kteří začali podpisovou akci za zrušení poškozené železnice.

5. Žádáme o umístění značky "POZOR DĚTI" u místní mateřské školy.

6. V zápise ze dne 7. 4. 2015 v bodě 9, jsme upozorňovali na dezolátní stav cesty (točny) k vleku, doposud není řešeno.

7. V zápise ze dne 2. 3. 2015 v bodě 1, jsme žádali o zabezpečení nebezpečné jámy vedle chodníku v úseku u p. Kozubíka, Bludovice 8. Doposud nevyřešeno.

8. Na základě informací z veřejné schůze vedení města v Bludovicích, osadní výbor obdržel návrh p. Jana Krutílka na údržbu městské zeleně v Bludovicích, týká se sečení a odvoz trávy.

9. Děkujeme za rychlé přesunutí radaru na vhodnější sloup.

10. Osadní výbor rozhodl o přesunutí termínu tradičního fotbalového zápasu Horní – Dolní na 12.9.2015.

Termín příští schůze je 13. 7. 2015 v 19 hodin.

Zapsala: Kateřina Stařinská

bottom of page