top of page
Featured Posts

Zápis ze zasedání OV dne 7.3.2016

Zúčastněni: p. Alt, pí. Mikulenková, p. Dvořák, p. Palacký, p. Stříteská, p. Hajná

  1. Žádáme o vysvětlení, proč jsme nebyli informování o změně svislého dopravního značení na silnici I/57 – značka „60“ zde byla odstraněna a nahrazena značkou „70“ před křižovatkou u České školy. Z jakého důvodu došlo ke změně dopravního značení?

  2. Při sestavování nového plánu zimní údržby komunikací na příští období žádáme o změnu na místních komunikacích v Bludovicích, tak aby zde nedocházelo k zbytečnému používání soli – solit pouze na nebezpečných úsecích, jako je např. „panelovka“, ale zajistit včasné odhrnutí sněhu a používání inertního posypu (kamennou drtí). Stanovisko MěÚ Nový Jičín je uvedeno pod textem zápisu.

  3. Manželé Černochovi by chtěli vědět, jak to vypadá s jejich žádostí na prodloužení VO u č.p. 81, 17, 139 a 124.

  4. Apelujeme na vedení města ve věci sesuvu svahu pod Hückelovými vilami (Dětský domov), aby usilovně jednal s vlastníkem dotčeného pozemku (Moravskoslezským krajem) o odstranění tohoto havarijního stavu.

  5. Žádáme o přestříkání vodorovného dopravního značení – přechodu pro chodce, který se nachází za fotbalovým hřištěm na odbočce k autosalonu na chodníku do města. Je špatně vidět.

  6. Urgujeme umístění sloupků na lávce pro pěší ze strany od silnice I/57 – stává se, že zde vjíždějí auta.

Termín příští schůze Osadního výboru - pondělí 4.4.2016 v 19 hodin.

Zápis sestavila: Mikulenková Pavlína

Za OV odsouhlasil: pp. Vladislav Alt

Technické služby města Nového Jičína,

příspěvková organizace

Suvorovova 909/114, 741 01 Nový Jičín, CZ

tel.: 556 764 830, fax: 556 764 840, e-mail: sekretariat@tsnj.cz

OMRI

Horáková Jana

V Novém Jičíně dne 15. února 2016

Stanovisko k požadavku obce Bludovice ke změně posypového materiálu – úkol z Redmine č.866 .

V průběhu zimního období je neobvyklé, aby se prováděly změny mimo schválený plán zimní údržby. V obci Bludovice se provádí posyp komunikací solí také z důvodu, že ne všude jsou chodníková tělesa. Zejména Malá strana podél řeky je pouze schůdná v komunikaci, a díky blízkosti vody zde dochází k rychlým změnám stavu schůdnosti. Z bezpečnostního hlediska je posyp solí nejbezpečnější.

Pokud by TSM musely přikročit ke změně posypového materiálu, bylo by nutné upravit plán zimní údržby co by do délky časového rozpětí. Nejprve by se provedl posyp dopravně nebezpečných míst solí a až následně se značným časovým odstupem by se dosypaly drtí ostatní zbylé komunikace. Ostatně takto se to provádí na Kojetíně a v Žilině u Pstružího potoka.

Je potřeba informovat, že v Bludovicích jsou určeny jako dopravně nebezpečná místa panelka a komunikace nad benzinkou. Tyto komunikace by se tedy stále udržovaly v prvním sledu posypem solí a následně pak v zatím nezjištěném časovém rozsahu ostatní komunikace.

Toto jsou zásahy do zpracovaného plánu zimní údržby a ke změně se musí připravit před zimním obdobím.

Slotík Petr, vedoucí stř. MK

bottom of page