top of page
Featured Posts

Zápis ze zasedání OV ze dne 4. 4. 2016 + stanovisko MěÚ

Přítomni: pp. Vladislav Alt, Ing. Radim Dvořák, Pavla Stříteská, Ing. Petr Brandejs, Iva Brandejsová, Pavla Mikulenková, Pavel Palacký, Kateřina Stařinská, Jiří Krutílek

1. OV navštívila paní Seidlová, která je účastnicí územního řízení týkajícího se vybudování přechodu poblíž jejího domu, a seznámila OV s výkresovou dokumentací. Po debatě s ní, podporuje OV tyto její návrhy:

  • vzhledem ke značnému množství vody hromadícímu se před jejím domem za deště, vybudování odvodňovacího žlabu na místní komunikaci vedoucí k č. p. 81 (kolem p. Seidlové) kolmo k silnici 1. třidy I/57.

  • s ohledem na údržbu navrhujeme plánovanou travní plochu zaměnit za velký kačírek (valouny)

2. V souvislosti s usnadněním odtoku dešťové vody dále navrhujeme

  • vyčištění vpustí na silnici 1. třidy (jednat s ŘSD?)

  • odstranění stromu v příkopu naproti paní Seidlové

  • odpověď: Děkujeme za zaslání podnětu. Propustek nechám v nejbližší době vyčistit a odstranit náletové dřeviny. (Ing. Pavel Stanovský, Provozní úsek – Správa Ostrava, Ředitelství silnic a dálnic ČR, Správa Ostrava)

Nakonec by OV rád věděl, proč mu nebyla poskytnuta výkresová dokumentace ke konzultaci. Jedná o stavbu, která může ovlivnit život v Bludovicích na léta dopředu.

3. Totéž se týká změny svislého dopravního značení – zvýšení rychlosti v obci (v úseku od České školy) na 70 km. Občané s touto změnou zásadně nesouhlasí! V daném prostoru není chodník, ani záliv pro zastavení autobusu směrem do Val. Meziříčí, o hluku nemluvě.

MÚ píše, že změna byla provedena na návrh občana. OV nezastupuje občany?! Proč se dopravní komise nedotáže OV v Bludovicích?! Zdá se nám, že titul Zdravé město Nový Jičín je jen populárním sloganem, který nemá žádné praktické důsledky. Žádáme změnu systému projednání záležitostí týkajících se Bludovic (a pravděpodobně také ostatních městských částí).

4. Žádáme, abychom byli informováni o jednání dopravní komise ohledně umístění sloupku zamezujícího vjezdu na mostek u kaple. Chápeme, že se jedná o chybu řidičů, ale bohužel k ní poměrně často dochází.

5. Pokud dojde ke změně plánu zimní údržby komunikací, rádi bychom o ní byli rovněž informováni, nebo aby s námi byla konzultována. Co pro to máme učinit?

6. Žádáme zahájení projednávání rozšíření osvětlení u Černochů. Návrh na zahrnutí této finančně nevýznamné úpravy do rozpočtu na rok 2017 považujeme za další nešťastný signál nezájmu o potřeby občanů a odsouvání problémů s nadějí na jejich upadnutí v zapomnění.

7. Co se týká žádosti o písemné stanovisko k MPZ 2875, OV směnu pozemku s Lesy ČR u budoucího psího útulku nedoporučuje.

8. Registrujeme značnou frustraci ohledně (ne)informovanosti občanů (a organizací – např. školky) ohledně přerušení dodávek vody ze strany SmVAK. Chápeme havárie, ale ze strany SmVAK nebyly poskytovány pravdivé informace ani ohledně plánovaných odstávek. Žádáme MÚ, aby zjednal nápravu. Bylo by namístě operativní informace tohoto typu hlásit v rozhlase.

9. Na základě jednání s TS o údržbě komunikací v Bludovicích navrhujeme čištění žlabů apod. Veřejnou službou v obvyklém rozsahu. Předseda OV p. Alt je pověřen jednáním se Střediskem veřejné služby.

10. U komunikace „panelovka“ byla v loňském roce zahájena oprava opravených odvodňovacích korýtek. Dosud nebyla dokončena.

11. Nové zábradlí pod Hyklovými vilami již rezaví. Navrhujeme reklamovat u dodavatele.

Zapsal: Petr Brandejs

Za OV odsouhlasil: pp. Vladislav Alt

Termín příští schůze OV je v pondělí 9. 5. 2016 v 19 hodin.

bottom of page