top of page
Featured Posts

Zápis ze zasedání OV ze dne 9. 5. 2016 + stanovisko MěÚ

Přítomni: pp. Vladislav Alt, Ing. Radim Dvořák, Pavla Stříteská, Ing. Petr Brandejs, Pavla Mikulenková, Pavel Palacký, Kateřina Stařinská, Jiří Krutílek

1. OV navštívil p. Ladislav Hurtík, který si přišel stěžovat na zvýšení rychlostního omezení u České školy (horní konec Bludovic směrem k Val. Meziříčí). OV výbor souhlasil s jeho návrhem zavést omezení 50 km/h od hranice obce. OV mu rovněž vysvětlil, že ve věci už jednal, ale jeho námitky byly ignorovány. Člen OV Petr Brandejs kontaktoval předsedu dopravní komise p.Ondřeje Syrovátku, aby byla záležitost projednána.

2. OV urguje opět neposečené dětské hřiště za benzínovou pumpou. Již minulý rok bylo přislíbeno, že hřiště bude zahrnuto mezi nejčastěji kosené pozemky.

odpovědi MěÚ: Problematikou sečení dětských hřišť se na OŽP zabývá Ing.Kubálková, resp. urguje u TSM příp.neprovedení požadovaných prací. O řešení podnětu bude informovat předsedu OV, p.Sigmundovou i mne. (Ing.Eva Bártková, vedoucí odboru odbor životního prostředí, Městský úřad Nový Jičín).

Dětská hřiště jsou sečena dle plánu prací TSM častěji než okolní pozemky. Zcela bez urgencí proběhla plánovaná seč v Bludovicích (za benzinkou ) minulý týden, zápis OV přišel 16.5.2016. První seč probíhá do 31.5.2016, druhá seč do 30.6. (Ing. Olga Kubálková, správce městské zeleně, odbor životního prostředí, oddělení ochrany přírody, lesnictví a myslivosti, Městský úřad Nový Jičín)

3. Chodník od mostku u lavičky na Panských lukách směrem do kopce k zahrádkách je v dezolátním stavu. Jízda s kočárky je zde mimořádně obtížná. Prosíme o opravu.

4. Připomínáme požadavek na odstranění kusů betonu před hospodou vedle cyklostezky. Pocházejí z dob povodní, kdy TS odřezaly dřevěné sloupy a beton nechaly na místě.

5. Připomínáme TS obnovení vodorovného značení přechodu před bývalou prodejnou Hyundai.

6. Rovněž připomínáme slíbenou realizaci plakátovací plochy před benz. pumpou.

7. Předseda OV p. Alt požádal kvůli své nepřítomnosti p. Brandejse, aby ho zastupoval při setkání vedení města s občany Bludovic 26. 5. 2016.

Zapsal: Petr Brandejs

Za OV odsouhlasil: pp. Vladislav Alt

Termín příští schůze OV je v pondělí 6. 6. 2016 v 19 hodin.

bottom of page