top of page
Featured Posts

Zápis ze zasedání OV ze dne 20.6. 2016

Zápis ze schůze Osadního výboru Bludovice ze dne 20.6.2016

Přítomni: pp. Vladislav Alt, Ing. Radim Dvořák, Pavla Stříteská, Iva Brandejsová, Pavlína Mikulenková, Kateřina Hajná, Jiří Krutílek

  1. Žádáme vedení města o doplnění herních prvků na dětském hřišti v Bludovicích. Konkrétně bychom přivítali instalaci jednotlivých houpaček pro děti od 3 do 14 let a stolu s lavičkami.

  1. K novému umístění plakátovací plochy navrhujeme místo mezi stávající vývěskou a garáží u zdi budovy Fojtství, kde plocha nebude vadit chodcům ani vozidlům a na ní umístěné informace budou veřejnosti snadno přístupné.

  1. K žádosti MěÚ o stanovisko OV k projektu terénních cyklostezek v katastru Bludovice u Nového Jičína sdělujeme, že vybudování a provozování terénní cyklostezky v daném místě považujeme za dobrý počin, který přinese možnost kvalitního sportovního vyžití. Spontánnímu využívání této lokality k terénní cyklistice MěÚ nedokáže zabránit, a také proto je jistě lepší, když bude stezka řádně upravena a dále řádně opravována. Zároveň si však vyhrazujeme právo ovlivnit a schvalovat provozní řád stezky před jeho schválením, aby jejím provozováním nedošlo žádným způsobem k omezení práv obyvatel Bludovic.

  1. Žádáme město, aby zajistilo zprůchodnění chodníku pod Hyklovými vilami. Do cesty chodcům stále více zasahují rostoucí keře a stromy ze zahrad nad chodníkem a zeleň vyrůstající v dlažbě chodníku.

  1. Žádáme město, aby začalo řešit dopravní situaci v Bludovicích komplexně a s cílem zajistit bezpečnost obyvatel Bludovic. Řešení musí zahrnovat především místa u České školy, u mateřské školy, u autobusové zastávky (například snížení povolené rychlosti v místě zástavby na max.50km/h., vybudování přechodu pro chodce a chodníků u České školy, instalace vhodných značek a opatření snižujících rychlost na silnici I.třídy u mateřské školy, atd.) a cyklostezky. Žádáme, abychom byli účastni celého procesu řešení, od fáze projektového záměru, až po realizační fázi. Pro všechny strany je jistě velice nepříjemné, když MěÚ vloží velké investice a úsilí do řešení, které obyvatelé Bludovic nemohli včas ovlivnit, a které se proto ukáže jako nevhodné, jak se již mnohokrát stalo.

  1. Prosíme město, aby se pokusilo najít řešení trvalého zatravnění potoka Zrzávka (viz. foto).

I když samotná tráva pravděpodobně nepůsobí žádné škody, ale při větší vodě zabraňuje rychlému odtoku vody a zachytávají se v ní větve a další překážky. Rovněž vzhled potoka přispívá k celkovému neutěšenému dojmu z Bludovic.

Zapsala: Iva Brandejsová

Za OV odsouhlasil: p. Vladislav Alt

Termín příští schůze OV je v pondělí 8.8.2016 v 19 hodin.

bottom of page